https://rx.ua
33136
10:47 27.082020

Ліниві голубці

Цікаве 771

Інгредієнти:

– 125 г рису,

– 250 г води,

– 1 шт. цибулі,

– 1 шт. моркви,

– 50-70 г вершкового масла,

– ½ голівки білокачанної капусти,

– 500 г фаршу,

– ½ ч. л. коріандру меленого,

– 400 г томатів,

– 200 г сметани

– 2-3 ст. л. соняшникової олії,

– за смаком сіль та перець.

Спосіб приготування

Залийте рис холодною водою у співвідношенні 1:2. Ледь підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть із вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.

Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем.

Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м’якості і прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. Всипте нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти протягом 5-7 хвилин, щоб голубці вийшли соковитими і ніжними. Час тушкування залежить від сорту капусти. Спробуйте її й тушкуйте трохи більше або трохи менше зазначеного часу. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.

У великій мисці з’єднайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до голубців ½ ч. л. меленого коріандру.

Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці будь-якої форми. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії й викладайте ліниві голубці в один шар дуже близько один до одного.

Для заливки з’єднайте попередньо нарізані томати у власному соку з 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте.

Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями і запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне