33133
12:45 26.082020

Гратен Дофінуа

Цікаве 12724

Інгредієнти:

– картопля – 600 г,

– молоко – 300 мл,

– мелений чорний перець – за смаком,

– мускатний горіх – 1/2 ч. л.,

– вершки 33% – 200 мл,

– сіль – за смаком,

– сир Грюєр – 100 г,

– часник – 4 зубчики.

Спосіб приготування

Почистіть картоплю і наріжте її тонкими скибочками (2-3 мм) – ножем або на тертці, але найзручніше на мандоліні. Тонко нарізавши картоплю, не мийте її, щоб із водою не змити крохмаль, який знадобиться для згущення вершків.

У каструлі на середньому вогні доведіть до кипіння молоко й вершки. Додайте картоплю і перемішайте, щоб картопля покрилася шаром вершків. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем.

Зменшіть вогонь і варіть 8-10 хвилин, помішуючи, щоб суміш не прилипла до дна каструлі. Після того, як картопля буде готова, всипте до каструлі тертий сир і зніміть усе з вогню.

Розчавіть часник і змішайте його з картопляною масою. Суміш перелийте в глибоку форму і поставте запікатися в духовку, розігріту до 120 градусів на 25 хвилин.

Гратен готовий, коли кінчик ножа буде легко в нього входити. Щоб запіканка підрум’янилася, поставте її на найвищу полицю в духовці та увімкніть максимальний вогонь приблизно на хвилину. Перед подачею дайте картоплі трохи охолонути, щоб сирно-вершковий соус ледь загус.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах