32642
12:31 18.072020

Булочки з вишнями

Цікаве 4754

Інгредієнти

– борошно пшеничне – 400 г,

– сухі дріжджі – 11 г,

– тепле молоко – 250 мл,

– цукор – 2 ст. л.,

– сіль – дрібка, 

– масло вершкове – 50 г,

– вишня без кісточки – 500 г,

– крохмаль картопляний – 1 ст. л.,

– пудра цукрова – 1 ст. л.,

– олія соняшникова – 2 ст. л.,

– яйця курячі – 2 шт.

Спосіб приготування

Спочатку готуємо опару. У теплому молоці розчиняємо цукор, перемішуємо, додаємо пакетик сухих дріжджів, перемішуємо. Від загальної кількості борошна беремо декілька столових ложок і додаємо по ложці до опари, за консистенцією вона повинна бути як густа сметана. Накриваємо опару рушником та залишаємо на 30 хв. у теплому місці. 

Готова опара виходить дуже повітряною. В окремій ємності ледь збиваємо 1 яйце, додаємо до опари, перемішуємо вінчиком, додаємо дрібку солі та розтоплене вершкове масло кімнатної температури, ще раз перемішуємо. Поступово невеликими порціями вводимо борошно, перемішуємо ложкою. Коли ложкою стане важко мішати – домішуємо вручну. Залишаємо трохи борошна. Олію до тіста ми не додаємо, в олії ми змащуємо руки, коли домішуємо тісто. Також олією змащуємо посуд, в якому буде вистоюватися тісто. Кладемо тісто в ємність, зверху трошки присипаємо борошном, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину.

Тим часом підготуємо начинку. Сік із вишні зцідити, додати цукрову пудру й картопляний крохмаль, перемішати й прогріти на маленькому вогні декілька хвилин до загустіння. Охолоджуємо.

Після того, як тісто вистоялось –  викладаємо його на робочу поверхню. Розділяємо тісто на дві частини. З цих частин формуємо валик, а з валика нарізаємо невеликі шматочки, залежно якого розміру бажаєте булочки.

Зі шматочків тіста формуємо заготовки майбутніх булочок, викладаємо начинку і формуємо булочку.  Даємо готовим виробам настоятися ще 10-15 хв. Змащуємо збитим яйцем і посипаємо булочки зверху меленим грецьким горішком. Випікаємо 20-25 хв. при температурі 150°C. 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах