7757
12:46 29.122016

Різдвяні імбирні пряники

Цікаве 1989

solodk-podarunki-na-noviy-rk-mavpi-2016-svoyimi-rukami-recepti-novorchnih-solodoschv_562Інгредієнти:

– 3 ст. ложки меду,

– 2 ст. ложки цукру,

– 2 ч. ложки меленого сухого імбиру,

– 2 ч. ложки меленої кориці,

– 1/3 ч. ложки свіжого натертого імбиру,

– 1 ч. ложка соди,

– 70 г вершкового масла,

– 1 яйце,

– 280 г борошна;

для білкової глазурі:

– 1 яєчний білок,

– 150 г цукрової пудри.

Спосіб приготування:

Змішуємо цукор, мед, корицю та імбир (свіжий і сухий), ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Вийде ароматна маса майже шоколадного кольору.

Знімаємо з вогню і всипаємо соду (негашену). Медово-імбирна маса перетвориться на піну та збільшиться в об’ємі. Додаємо до неї шматочок вершкового масла. Воно почне плавитися від гарячого меду. Усе добре перемішуємо.

Одне свіже яйце злегка збиваємо виделкою і відправляємо до меду з прянощами, знову перемішуємо. Всипаємо просіяне борошно і швидко замішуємо ложкою густе тісто.

Викладаємо його на присипаний борошном стіл. Спочатку тісто здається липким, однак підмішувати багато борошна не потрібно. Розкачуємо, від товщини коржа залежить, що у вас вийде в кінцевому підсумку: імбирні пряники або печиво.

За допомогою спеціальних форм (зірочок, ялинок, місяців) отримуємо різні фігурки. Якщо формочок немає, можна використати для приготування пряників або печива звичайну склянку.

Печемо пряники в прогрітій духовці при 180° протягом 7–10 хвилин.

Тим часом готуємо білкову глазур. Збиваємо білок, підсипаючи цукрову пудру. Далі за допомогою кондитерського шприца на гарячі пряники наносимо глазур’ю різноманітні візерунки.

Щасливого Нового року та Різдва і здійснення бажань!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах