Різдвяні імбирні пряники
Інгредієнти:
– 3 ст. ложки меду,
– 2 ст. ложки цукру,
– 2 ч. ложки меленого сухого імбиру,
– 2 ч. ложки меленої кориці,
– 1/3 ч. ложки свіжого натертого імбиру,
– 1 ч. ложка соди,
– 70 г вершкового масла,
– 1 яйце,
– 280 г борошна;
для білкової глазурі:
– 1 яєчний білок,
– 150 г цукрової пудри.
Спосіб приготування:
Змішуємо цукор, мед, корицю та імбир (свіжий і сухий), ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Вийде ароматна маса майже шоколадного кольору.
Знімаємо з вогню і всипаємо соду (негашену). Медово-імбирна маса перетвориться на піну та збільшиться в об’ємі. Додаємо до неї шматочок вершкового масла. Воно почне плавитися від гарячого меду. Усе добре перемішуємо.
Одне свіже яйце злегка збиваємо виделкою і відправляємо до меду з прянощами, знову перемішуємо. Всипаємо просіяне борошно і швидко замішуємо ложкою густе тісто.
Викладаємо його на присипаний борошном стіл. Спочатку тісто здається липким, однак підмішувати багато борошна не потрібно. Розкачуємо, від товщини коржа залежить, що у вас вийде в кінцевому підсумку: імбирні пряники або печиво.
За допомогою спеціальних форм (зірочок, ялинок, місяців) отримуємо різні фігурки. Якщо формочок немає, можна використати для приготування пряників або печива звичайну склянку.
Печемо пряники в прогрітій духовці при 180° протягом 7–10 хвилин.
Тим часом готуємо білкову глазур. Збиваємо білок, підсипаючи цукрову пудру. Далі за допомогою кондитерського шприца на гарячі пряники наносимо глазур’ю різноманітні візерунки.
Щасливого Нового року та Різдва і здійснення бажань!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися