Гарбузовий пиріг з медом та горіхами
Інгредієнти для тіста:
борошно – 200 г
вершкове масло – 100 г
яйця – 1 шт.
вода – 1-2 ст. л. (при необхідності)
дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
гарбуз – 400-500 г
яйця – 3 шт.
молоко – 50 мл.
мед – 3 ст. л.
лимонний сік – 1 ст. л.
грецький горіх (очищений) – 2 / 3 склянки
кориця – 1 / 3 ч. л.
мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.
Спосіб приготування:
Гарбуз очистити від насіння, помістити у розігріту до 200 °С і запікати 1 год.
Дрібнимо вершкове масло.
Поки гарбуз запікається, готуємо рублене тісто. На стільницю просіяти борошно, додати дрібку солі, порізане кубиками вершкове масло, і посікти ножем до стану крупних крихт. Всі ігнредієнти для рубленого тіста повинні бути добре охолодженими. Масло перед використанням можна покласти на 10 хв. в морозильну камеру.
В борошні з маслом зробити заглиблення і збити туди одне яйце. Перемішати.
Потім, при необхідності, додати 1-2 ст. л. холодної води. Тісто знову перемішати (але не місити), скачати в кульку і, на присипаній борошном стільниці, розкачати в круг. Все потрібно робити швидко, щоб частинки масла не встигли розтанути.
За допомогою качалки тісто викласти у форму та сформувати бортики заввишки 3 см. В тісті виделкою зробити проколи і поставити в холодильник на 20-25 хв. Потім помістити його у розігріту до 180 °С духовку і випікати 10-15 хв.
Готуємо начинку.
Горіхи подрібнити ножем. Запечений гарбуз очистити від шкірки, нарізати невеликими шматками і подрібнити блендером до пюреподібного стану.
Гарбузове пюре викласти у посудину, додати горіхи, мед, молоко і лимонний сік. Перемішати.
В окремій посудині вінчиком збити яйця. Додаємо збиті яйця до гарбузового пюре. Потім додати корицю і мускатний горіх. Перемішати.
Корж заповнити начинкою, помістити в розігріту до 170 °С духовку і випікати 35-40 хв., поки начинка не загусне.
Гарбузовий пиріг з медом та горіхами готовий.
Охолоджений пиріг порізати на шматки, полити їх медом і подавати до столу. Пиріг з гарбуза готовий.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися