42294
15:14 20.102023

Грантовий проєкт «Відновлення історичних пам’яток Сніна-Хуст» реалізовано

Цікаве 5879

Наближається до завершення реалізація транскордонного грантового проєкту Виконавчого комітету Хустської міської ради спільно з словацьким містом-партнером Сніна під назвою «Відновлення історичних пам’яток Сніна-Хуст», що фінансується за кошти Європейського Союзу в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Власне, загальна мета проєкту – реконструкція та відновлення пам’яток культурної спадщини регіонів для їх збереження та захисту, що в майбутньому підвищить національну самосвідомість та збільшить туристичний потенціал обох регіонів.

Щодо основних досягнень проєкту, то з української сторони ними стали: реконструкція дороги до пам’ятки національного значення “Руїни Хустського Замку» із встановленням освітлення, водовідведення та підпірних стінок для забезпечення захисту дороги від розмивів та інших ушкоджень, а також малі архітектурні форми, представлені лавицями, смітниками та вхідною брамою.

Однак головною родзинкою реконструйованої дороги став макет Хустського замку у масштабі 1:20, на вершині головної башти якого майорить Прапор України, майже так само як і у його справжнього побратима. Цей міні-замок має на меті приваблювати туристів і гостей міста відвідати найголовнішу пам’ятку Хуста та чарувати око усіх охочих пілігримів до вершини Замкової гори.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати Замкову гору та на власні очі побачити результати довгої та напруженої праці людей, які по-справжньому люблять своє місто.

Про це інформує Управління економіки Хустської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах