41296
16:50 23.032023

Закарпатська угорська туристична рада пропонує нові послуги

Цікаве 7596

Окрім організації різноманітних фестивалів для краян та їх гостей, змістовних екскурсій по визначних місцях регіону, ЗУТР пропонує учасникам цих заходів завітати у щойно оновлений торговий заклад, де до їх уваги – різноманітні сувеніри місцевого виготовлення, ткацькі, керамічні, плетені вироби, популярні закарпатські делікатеси тощо.

“Безперечно, родзинкою експозиції є всесвітньовідомі скатертини, серветки, рушники і таке інше, зіткані знаними майстринями з Великих Берегів, Нового Села, Кідьоша,- каже Карпатському об’єктиву завідуюча закладом Сільвія Гомокі. – Але не менш популярні серед відвідувачів домашня олія, сливові та абрикосові леквари, мед, мариновані гриби, помідори та пекуча паприка, очищені горіхи, які завозять сюди місцеві любителі виготовлення цих інгредієнтів.”

Користуються попитом також картини закарпатських художників, плетені кошики та подібна така продукція теж відомих майстрів з хустської Ізи, гравюри, керамічні медалі, інші витвори місцевих народних умільців. Привертає увагу також туристична література про наш край.

“Прикро, але війна внесла свої негативні корективи в розвиток туризму,- продовжує Сільвія Гомокі.- Відвідувачів стало набагато менше, та й не всі знають про наш заклад. Були публікації у пресі, але перважно на угорській мові. Тому щиро вдячні Карпатському об’єктиву, що вирішили написати про нас і для україномовного середовища, адже тепер їдуть в регіон гості переважно з України”.

Голова угорської туристичної ради Андраш Мештер теж сподівається, що туристів у наш край незабаром побільшає і вони із задоволенням повезуть додому щось колоритне із Закарпаття.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах