Салат осінній
Інгредієнти:
– 3 кг капусти;
– 1 кг моркви;
– болгарський перець – 1 кг;
– цибуля – 0,5 кг;
– олія – 250 мл;
– 9%-ний оцет – 100 мл;
– цукор – 2-3 ст. л.;
– сіль – 3 ст. л.
Спосіб приготування
Для приготування осіннього салату вибирайте соковиту капусту і моркву. Болгарський перець підберіть червоний і помаранчевий, щоб салат осінній на зиму вийшов більш яскравим і ошатним. Усі овочі помийте і почистіть.
Капусту нашаткуйте. Моркву потріть на тертці для приготування корейської моркви. Болгарський перець поріжте тонкою соломкою. Цибулю поріжте півкільцями.
Покладіть у велику миску капусту, додайте сіль і трохи перетріть її руками, щоб вона пустила сік. Не перестарайтеся, інакше салат осінній вийде надто рідким.
Закиньте у капусту інші овочі. Додайте в салат сіль, цукор, оцет, олію і гарненько перемішайте.
Розкладіть салат по підготовлених стерилізованих банках і накрийте кришками. Поставте банки в каструлю з киплячою водою. Літрові банки стерилізуйте 20 хвилин, півлітрові – протягом 15 хвилин.
Потім салат закатайте, переверніть банки догори дном, вкутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Зберігайте салат осінній у прохолодному темному місці.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися