Свинина в банці
Інгредієнти:
– свинина (лопатка, шия, окіст),
– сіль – 20 г на кожен 1 кг м’яса,
– спеції за смаком: чорний і червоний перець, сушений часник,
– лавровий лист,
– часник.
Спосіб приготування
М’ясо наріжте на великі шматки, які помістяться в літрові банки.
З’єднайте всі сухі інгредієнти (сіль, спеції), обваляйте в них м’ясо.
Перекладіть його в банки. Додайте в кожну перець горошком (7–10 шт.), один лавровий лист і зубчик часнику. Закрийте кришками.
Переставте банки в каструлю, дно якої встелено кухонним рушником. Залийте холодною водою по плічка, поставте на вогонь.
Після закипання вогонь зменшіть і варіть три години. Потім дістаньте банки з води, накрийте рушником і залишіть на ніч.
М’ясний сік стане, як желе. М’ясо можна зберігати в банках у сухому, темному місці протягом місяця. Воно дуже ніжне, соковите, ароматне. Спробуйте, і вам точно сподобається!
Десерт із двох інгредієнтів
Інгредієнти:
– пакет желе зі смаком ананаса, полуниці, лимона, ківі тощо,
– склянка вершків 33% жирності (можна замінити на сметану 20–25%).
Спосіб приготування
Підготуйте желе, як зазначено на упаковці (розчиніть у вказаній кількості гарячої води і мішайте протягом 2 хвилин).
Дайте желе остигнути до кімнатної температури.
Потім влийте вершки. Збивайте в блендері разом із желейною основою 1–2 хвилин.
Перелийте готову суміш у форму, змащену олією. Покладіть у холодильник на 2–3 години.
Готовий десерт можна посипати кокосовою стружкою. Або використати замість неї, наприклад, сухофрукти, свіжі фрукти чи ягоди, дрібно нарізані горіхи тощо.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися