Торт без випічки «Бите скло»
Інгредієнти:
– упаковка готових бісквітних коржів – 3 коржі;
– 3 пачки желе різного кольору і смаку (або зварити желе самостійно з ягід чи варення);
– 500 г сметани;
– 1 склянка цукру;
– 20 г желатину;
– ванілін;
– 1 ст. ложка коньяку або рому.
Спосіб приготування
Заздалегідь приготувати желе різних кольорів і дати йому застигнути.
Замочити 20 г желатину в 10 ложках холодної води на 30 хвилин, потім на слабкому вогні або на водяній бані розпустити желатин при помішуванні до повного розчинення, дати трохи охолонути.
Збити 500 г сметани із 1 склянкою цукру, всипати ванілін. Бажано додати 1-2 столові ложки коньяку або рому.
Трохи сметанного крему (пару ложок) влити в теплий желатин і розмішати. Не припиняючи збивати сметану з цукром, тонкою цівкою влити в неї желатинову суміш.
Салатник або миску вистелити харчовою плівкою, пригладити рукою, уникаючи грубих складок. Накидати в салатник шматочки наламаного бісквіта і різнобарвні шматочки желе. Полити шар шматочків сметанним кремом. Знову накидати шар шматочків, полити кремом і так далі.
Останній шар накрити залишеним цілим бісквітним коржем і ледь придавити. Поставити в холодильник, щоб сметанний крем достатньо застиг (близько 3-4 годин).
Коли торт застигне, накрити салатник широким блюдом, перевернути, зняти салатник і акуратно відшарувати плівку. Потім прикрасити за своїм смаком.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися