Французька галета з фруктами
Інгредієнти:
тісто на 2 пироги:
– пшеничне борошно – 200 г;
– цукор – 25 г;
– сметана (будь-якої жирності) – 100 г;я
– вершкове масло – 100 г;
– сіль – дрібка;
Начинка на 1 пиріг:
– груші (в очищеному вигляді) – 150 г;
– яблука (в очищеному вигляді) – 150 г;
– ягоди;
– цукор – 50 г;
– кукурудзяний крохмаль – 20 г;
– ванільний цукор;
– вершкове масло – 10 г.
Спосіб приготування
У борошно додаємо дрібку солі, висипаємо цукор, натерте на крупній тертці масло. Перетираємо суміш до однорідної сухої крихти. Виливаємо сметану і все добре перемішуємо. Перекладаємо на стіл і збираємо в клубочок. Ділимо на 2 частини і в пакеті відправляємо в холодильник мінімум на годину.
Розкачуємо тісто в різних напрямках на пергаменті товщиною близько 3 мм. Тісто з папером перекладаємо на деко. Змішуємо цукор із крохмалем і висипаємо на середину тіста, розтягуємо так, щоб по краях залишилися порожні бортики 2,5-3 см.
Викладаємо нарізані груші по краю розтягнутої сухої суміші, потім у середину викладаємо яблука. Додаємо трохи замороженої смородини. Зверху засипаємо ванільним цукром. Підвертаємо краї й змащуємо їх розтопленим маслом та посипаємо цукром.
Відправляємо випікати в попередньо нагріту духовку до 200 градусів на 35 хвилин. Залишаємо на деко хвилин 5, щоб сік зажелювався. Посипаємо ванільним цукром.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися