Бісквітний рулет із малиною і вершковим кремом
Інгредієнти:
для бісквітного коржа:
– яйця – 3 шт.;
– цукор – 100 г;
– мед – 1 ст. л.;
– пшеничне борошно – 1 скл.;
– щіпка соди;
для начинки і прикраси:
– малина – 300 г;
– кілька листочків м’яти;
– густі вершки (більше 30% жирності) – 250 г;
– цукрова пудра – 5 ст. л.;
– цукор – 1 ст. л.;
– вода – 100 мл.
Спосіб приготування
Для бісквіту з’єднайте яйця, цукор, мед і збийте на малій швидкості міксера до пишності. Додайте в тісто просіяне борошно із содою, акуратно перемішайте і вилийте на деко, застелене папером для випічки, змащене маслом.
Відправляйте при 220°С, випікайте до золотистого кольору 5-7 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою, якщо вона суха – бісквіт готовий. Не пересушіть тісто, інакше воно буде погано згортатися в рулет. Дайте коржу трохи охолонути.
Розітріть із цукром півсклянки малини і розведіть кип’яченою водою. Отриманим сиропом просочіть бісквітний корж. Збийте вершки з цукровою пудрою і рівномірно змастіть остиглий корж кремом. Зверху посипте ягодами малини.
Акуратно відділяючи корж від паперу, зверніть бісквітний рулет. Зверху прикрасьте малиною і листочками м’яти, посипте цукровою пудрою.
Поставте бісквітний рулет у холодильник на 20 хвилин, потім охолодженим поріжте на порційні шматочки і подавайте.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися