Литовський борщ
Інгредієнти:
– буряк (3-4 штуки – залежно від розміру);
– свіжі огірки – 3 штуки;
– курячі яйця – 4 шт.;
– кріп – 1 пучок;
– зелена цибуля – 1 пучок;
– кефір – 1 л;
– сметана – 4 ст. л.;
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Відварюють буряк у шкірці до повної готовності.
Нарізають огірки, цибулю, кріп та відварені яйця дрібними кубиками. Відварені буряки натирають на тертці.
Готові інгредієнти поміщають у велику і глибоку каструлю. Солять за смаком і додають 4 ложки сметани. Ретельно перемішують усі інгредієнти. Вливають у каструлю літр кефіру і трохи холодної води. Кількість води буде залежати від жирності кефіру, а також від того, якої густоти борщ має вийти в результаті.
Борщ ставлять у холодильник приблизно на 30-40 хвилин. Готовий холодний борщ у Литві прийнято подавати до столу з нарізаною картоплею.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися