Сметанковий суп із листя салату
Інгредієнти:
– вода джерельна – 3 л;
– листя салату – 400 г;
– кріп зелений – 70 г;
– копчене сало – 100 г;
– шпондер (бекон) – 150 г;
– сметана – 0,5 л;
– кефір або ряжанка – 0,5 л;
– борошно пшеничне – 3 ст. л.;
– сіль, чорний перець.
Спосіб приготування
Каструлю з водою ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В окремій посудині змішуємо сметану, кефір і борошно до утворення однорідної маси. Найшвидше і найзручніше це можна зробити за допомогою міксера. У киплячу воду тонкою цівкою вливаємо сметанно-кефірну суміш і, безперервно помішуючи, доводимо суп до кипіння. Після цього додаємо ретельно вимите ціле листя салату і порізаний кріп. Далі доводимо суп до кипіння і варимо ще 3-5 хвилин.
Поки суп вариться, нарізаємо довгими, тоненькими шматочками копчене сало і бекон та обсмажуємо інгредієнти на пательні до золотавого кольору. Підсмажену м’ясну суміш вкидаємо в киплячий суп, додаємо сіль, чорний перець і варимо ще 2-3 хвилини, після чого знімаємо з вогню. Суп готовий.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися