Хліб у рукаві
Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 630-650 г;
– тепла вода – 400 мл;
– дріжджі – 8 г сухих (або пресованих – 25 г);
– цукор – 1 ч. л. (7 г);
– сіль 1,5 ч. л. (14 г);
– рослинна олія – 3 ст. л. + 2 ст. л. для замісу тіста.
Спосіб приготування
Налийте в миску теплу воду, додайте до неї цукор і дріжджі, добре перемішайте. Додайте в миску сіль і рослинну олію без запаху і ще раз перемішайте. Невеликими порціями додавайте просіяне борошно і вимісіть тісто.
Перед закінченням замісу додайте в тісто 2-3 ложки рослинної олії й вимішуйте ще 2-3 хвилини. Тісто має вийти дуже м’яким і пружним. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
Обімніть тісто, підвертаючи краї до середини. Знову накрийте тісто плівкою й залиште в теплому місці ще на 30 хвилин.
Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і розділіть його на 2 рівні частини.
Із кожної частини тіста руками сформуйте прямокутник. Почніть загортати краї прямокутника, щоб сформувати батон. Зверху батона зробіть невеликі надрізи гострим ножем і ледь присипте борошном. Підготовлений батон помістіть у рукав для запікання. Зав’яжіть рукав і перекладіть його на деко.
Залиште заготовку в теплому місці на 25 хвилин. Поставте деко в холодну духовку і увімкніть нагрівання. Випікайте хліб при температурі 200 градусів 30 хвилин.
Завдяки випіканню в рукаві хліб виходить дуже хрустким.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися