35637
17:55 19.042021

Салат із черемші

Цікаве 3447

Інгредієнти:

– черемша – 200 г,

– огірок – 1 шт.,

– яйця – 3 шт.,

– цибуля зелена – 50 г,

– сіль, перець чорний – за смаком,

– майонез – 2 ст. л.

Спосіб приготування

Для цього салату краще використовувати першу молоду черемшу з яскраво-зеленим листям, яке ще не повністю розгорнулося.

Черемшу дуже ретельно промити під проточною водою, це можна зробити в друшляку. Струсити листя, щоб прибрати зайву воду, видалити стрілки (квітконоси), якщо вони є.

Можна брати як самі листки, так і їхні черешки. Якщо черешки досить жорсткі та довгі, тоді їх краще зрізати й використати для приготування іншої страви.

Нарізати листя шматочками середнього розміру. Зелену цибулю подрібнити ножем. Три яйця, зварені круто й охолоджені до кімнатної температури, очистити від шкаралупи. Нарізати кубиками середнього розміру.

Помити огірок і нарізати кубиками такого ж розміру, як і варені яйця. Якщо шкірка товста й жорстка, її бажано зрізати.

Скласти всі продукти в глибоку миску. Додати сіль, перець за смаком і заправити майонезом, сметаною або олією. Сметану та майонез можна використовувати й разом (змішати в будь-якій пропорції і заправити салат).

Акуратно перемішати салат. Подавати негайно, інакше зелень та огірок пустять сік, і страва стане водянистою й не такою смачною.

За бажанням можна додати консервовану кукурудзу або зелений горошок, смак буде набагато яскравішим.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах