Салат із черемші
Інгредієнти:
– черемша – 200 г,
– огірок – 1 шт.,
– яйця – 3 шт.,
– цибуля зелена – 50 г,
– сіль, перець чорний – за смаком,
– майонез – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Для цього салату краще використовувати першу молоду черемшу з яскраво-зеленим листям, яке ще не повністю розгорнулося.
Черемшу дуже ретельно промити під проточною водою, це можна зробити в друшляку. Струсити листя, щоб прибрати зайву воду, видалити стрілки (квітконоси), якщо вони є.
Можна брати як самі листки, так і їхні черешки. Якщо черешки досить жорсткі та довгі, тоді їх краще зрізати й використати для приготування іншої страви.
Нарізати листя шматочками середнього розміру. Зелену цибулю подрібнити ножем. Три яйця, зварені круто й охолоджені до кімнатної температури, очистити від шкаралупи. Нарізати кубиками середнього розміру.
Помити огірок і нарізати кубиками такого ж розміру, як і варені яйця. Якщо шкірка товста й жорстка, її бажано зрізати.
Скласти всі продукти в глибоку миску. Додати сіль, перець за смаком і заправити майонезом, сметаною або олією. Сметану та майонез можна використовувати й разом (змішати в будь-якій пропорції і заправити салат).
Акуратно перемішати салат. Подавати негайно, інакше зелень та огірок пустять сік, і страва стане водянистою й не такою смачною.
За бажанням можна додати консервовану кукурудзу або зелений горошок, смак буде набагато яскравішим.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися