Пісочне печиво з варенням
Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 450 г,
– масло вершкове – 200 г,
– яйця курячі великі – 2 шт.,
– цукор – 120 г,
– сіль – 0,5 ч. л.,
– варення (джем) – 300 г.
Спосіб приготування
Змішати розм’якле масло з цукром та яйцями. Зверху просіяти борошно й сіль.
Замісити тісто. Воно не повинно липнути до рук, але має бути еластичним, ніжним і м’яким. Треба орієнтуватися на його структуру, адже борошна може піти більше або менше.
Розділити тісто на дві частини. Кожну розкачати в прямокутник завтовшки 3–4 мм. Обидва пласти покласти в холодильник на 30 хвилин.
Попередньо розігріти духовку до 190°С. Відправити охолоджені коржі випікатися приблизно на 12 хвилин кожен. Вони мають набути кремового забарвлення.
Ще гарячий корж змастити товстим шаром варення. Накрити другим коржем і трохи притиснути руками. Потім акуратно підрівняти краї й нарізати печиво на квадратики. Коли охолоне, можна пригощатися.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися