Пісне печиво з картоплі
Під час Великого посту далеко не завжди хочеться сидіти виключно на хлібі і воді. Та це й не обов’язково. Ми поділимося незвичайним рецептом пісного печива з абсолютно простих і доступних інгредієнтів.
Ви можете зробити його більш солоним, посипавши зверху сіллю і трохи придавивши качалкою.
Інгредієнти:
– картопля – 5 шт.,
– борошно – 2 скл.,
– олія – 100 г,
– розсіл – 50 мл,
– сода – 1 ч. л.,
– лимонний сік – 1 ст. л.,
– суміш сухих трав (розмарин, чебрець, коріандр),
– сіль за смаком.
Спосіб приготування
Відваріть картоплю в мундирах до готовності. У гарячому вигляді очистіть і подрібніть: розімніть виделкою чи потріть на дрібній тертці.
Додайте в картопляне пюре олію, розсіл, сіль, спеції й перемішайте.
Поступово всипте просіяне борошно, змішане з содою, і замісіть м’яке тісто.
Розкачайте його в пласт завтовшки приблизно 0,5 см. Видавіть пісне печиво формочками або наріжте фігурним ножем.
Викладіть на змащений олією лист і помістіть у розігріту до 180°С духовку.
Випікай пісне печиво до золотистого кольору приблизно 10 хвилин.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися