Галушки з курятиною та шампіньйонами
Інгредієнти:
– борошно – 3,5 склянки,
– шампіньйони – 300 г,
– куряча грудка – 400 г,
– цибуля ріпчаста – 2 шт.,
– кефір – 0,5 л,
– яйця – 2 шт.,
– сода – 1 ч. л.,
– сметана – 180 г,
– вершкове масло – 30 г,
– сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
У глибоку посудину наливаємо кефір, додаємо соду, яйця та сіль. Перемішуємо віничком. Просіюємо борошно і всипаємо до кефіру невеликими порціями, щоб не утворилися грудочки.
Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл і вимішуємо, додаючи необхідну кількість борошна. Тісто має вийти еластичним, але не надто тугим.
Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником і даємо йому відпочити.
Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо до золотистого кольору. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками й додаємо до цибулі разом із шампіньйонами. Солимо, перчимо та смажимо до готовності.
Із тіста скачуємо товсті ковбаски, нарізаємо порційними шматочками.
Відварюємо їх у підсоленому окропі, доки не піднімуться на поверхню води. Виймаємо, даємо стекти рідині.
Перекладаємо галушки в горщики, зверху викладаємо гриби та м’ясо. Додаємо вершкове масло, сметану та столову ложку води.
Розігріваємо духовку до 200°C і запікаємо галушки протягом 20 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися