34807
16:13 6.022021

Галушки з курятиною та шампіньйонами

Цікаве 1844

Інгредієнти:

– борошно – 3,5 склянки,

– шампіньйони – 300 г,

– куряча грудка – 400 г,

– цибуля ріпчаста – 2 шт.,

– кефір – 0,5 л,

– яйця – 2 шт.,

– сода – 1 ч. л.,

– сметана – 180 г,

– вершкове масло – 30 г,

– сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування

У глибоку посудину наливаємо кефір, додаємо соду, яйця та сіль. Перемішуємо віничком. Просіюємо борошно і всипаємо до кефіру невеликими порціями, щоб не утворилися грудочки.

Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл і вимішуємо, додаючи необхідну кількість борошна. Тісто має вийти еластичним, але не надто тугим.

Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником і даємо йому відпочити.

Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо до золотистого кольору. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками й додаємо до цибулі разом із шампіньйонами. Солимо, перчимо та смажимо до готовності.

Із тіста скачуємо товсті ковбаски, нарізаємо порційними шматочками.

Відварюємо їх у підсоленому окропі, доки не піднімуться на поверхню води. Виймаємо, даємо стекти рідині.

Перекладаємо галушки в горщики, зверху викладаємо гриби та м’ясо. Додаємо вершкове масло, сметану та столову ложку води.

Розігріваємо духовку до 200°C і запікаємо галушки протягом 20 хвилин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах