3427
10:04 4.082016

Холодний борщ: рецепт із білим вином

Цікаве 2877

холодний борщІнгредієнти:

– буряк – 2 шт.,

– картопля – 3-4 шт.,

– огірок – 4 шт.,

– пучок зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля),

– яйця – 4 шт.,

– сметана – 100 гр.,

– білого сухого вина – 100 гр.,

– чорний мелений перець та сіль за смаком,

– вода – 1,5 л.

Спосіб приготування:

Буряк гарненько помийте, обсушіть, загорніть кожен у фольгу і цілим запечіть в розігрітій до 200°С духовці 40-50 хвилин. Остудіть, очистіть від шкірки і поріжте невеликими кубиками.

Яйця зваріть круто, остудіть і поріжте невеликими скибочками. Два жовтки розімніть виделкою.

Картоплю поріжте кубиками, закиньте в окріп і відваріть до готовності 7-10 хвилин. Потім картоплю дістаньте, а в бульйон помістіть частину буряку і варіть на повільному вогні приблизно півгодини. Зварений буряк дістаньте, бульйон процідіть й остудіть.

Зелену цибулю дрібно поріжте, додай яєчні жовтки, сіль і гарненько розітріть. Додайте до цибулі з жовтками трохи бурякового бульйону, перемішайте і вилийте всю суміш назад у бульйон.

Огірки очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Всипте усі інгредієнти в холодний борщ, посоліть, поперчіть за смаком, додайте вино і поставте у холодильник на дві години, щоби борщ охолов.

Подавайте борщ холодним, заправивши сметаною, прикрасивши зеленню і скибочками яєць.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах