Холодний борщ: рецепт із білим вином
Інгредієнти:
– буряк – 2 шт.,
– картопля – 3-4 шт.,
– огірок – 4 шт.,
– пучок зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля),
– яйця – 4 шт.,
– сметана – 100 гр.,
– білого сухого вина – 100 гр.,
– чорний мелений перець та сіль за смаком,
– вода – 1,5 л.
Спосіб приготування:
Буряк гарненько помийте, обсушіть, загорніть кожен у фольгу і цілим запечіть в розігрітій до 200°С духовці 40-50 хвилин. Остудіть, очистіть від шкірки і поріжте невеликими кубиками.
Яйця зваріть круто, остудіть і поріжте невеликими скибочками. Два жовтки розімніть виделкою.
Картоплю поріжте кубиками, закиньте в окріп і відваріть до готовності 7-10 хвилин. Потім картоплю дістаньте, а в бульйон помістіть частину буряку і варіть на повільному вогні приблизно півгодини. Зварений буряк дістаньте, бульйон процідіть й остудіть.
Зелену цибулю дрібно поріжте, додай яєчні жовтки, сіль і гарненько розітріть. Додайте до цибулі з жовтками трохи бурякового бульйону, перемішайте і вилийте всю суміш назад у бульйон.
Огірки очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Всипте усі інгредієнти в холодний борщ, посоліть, поперчіть за смаком, додайте вино і поставте у холодильник на дві години, щоби борщ охолов.
Подавайте борщ холодним, заправивши сметаною, прикрасивши зеленню і скибочками яєць.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися