34143
11:41 4.122020

Чебуреки

Цікаве 5020

Інгредієнти

для тіста:

– борошно – 3 скл.,

– окріп – 1 скл.,

– сіль – 1 ч. л.,

– олія – 1 ст. л.;

для начинки:

– фарш – 350 г,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– сіль, перець чорний мелений – за смаком,

– коріандр – 1/3 ч. л.,

– вода – 100–150 мл;

для смаження:

– олія – 400 мл.

Спосіб приготування

У борошні зробити заглиблення. Відміряти 250 мл крутого окропу, додати до нього сіль та олію. Влити в борошно, перемішати. Тісто буде грудками, але вони потім розійдуться. Перекласти отриману масу на стіл. Місити тісто до гладкого стану приблизно 7 хвилин. Покласти його в миску, змастити трохи олією, накрити харчовою плівкою й залишити на пів години.

Приготувати фарш. Натерти або дрібно нарізати цибулю. Додати до фаршу цибулю, сіль, коріандр та чорний мелений перець. Перемішати й потроху вливати воду. Фарш має стати кашоподібним. Накрити харчовою плівкою й покласти на 30 хвилин у холодильник.

Потім розділити тісто на 12 частин. Розкачати кожну до товщини 1 мм, але не до прозорості. Якщо тісто прилипає до поверхні, присипати його трохи борошном. Викласти на половину коржа тонкий шар фаршу (багато класти не потрібно). Для кращого ліплення можна змастити краї яйцем або білком. Закрити другою половиною, намагаючись не залишати всередині повітря. Заліпити чебурек, пройтися по краях виделкою, акуратно натискаючи, щоб не порвати тісто.

Нагріти в сковороді олію (шар – 1–1,5 см). Температуру можна перевірити, опустивши шматочок хліба: навколо нього має початися бурління олії, але не дуже сильне.

Обсмажити з обох боків. Викладати готові чебуреки на тарілку, застелену паперовими рушниками або серветками, щоб позбутися зайвої олії.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах