Сочевичний суп-пюре
Інгредієнти:
– 1 л води,
– 250 г сочевиці,
– 100 г ріпчастої цибулі,
– 120 г моркви,
– 30 г томатної пасти,
– 30 мл олії,
– 150 г стиглих томатів,
– 5 г порошку каррі,
– часник та сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Сочевицю треба висипати в сито або друшляк і старанно промити під холодною проточною водою. Після цього перекласти її в каструлю для приготування супу, залити водою і поставити на вогонь.
Відтак перейти до приготування овочевої піджарки. Для неї на олії обсмажити до готовності дрібно нарізані цибулю та моркву (приблизно 5 хвилин).
Стиглі червоні помідори обшпарити окропом, зняти з них шкірку, нарізати невеликими кубиками й разом із томатною пастою додати до цибулі та моркви. Накрити сковороду кришкою і тушкувати ще 10 хвилин.
Як тільки вода в каструлі з сочевицею закипить, треба зібрати на поверхні піну й далі варити до м’якості сочевиці.
Потім перекласти в каструлю піджарку, видавити через прес часник, додати сіль та спеції й подрібнити все до стану пюре за допомогою блендера.
Подавати готовий суп можна з грінками з білого хліба, заправивши сметаною та посипавши подрібненою зеленню.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися