Традиційні тефтелі
Інгредієнти:
– свинина – 400 г,
– цибулина – 1 шт.,
– часник – 1 зубчик,
– рис довгозернистий – 100 г,
– борошно – за смаком,
– яєчний білок – 1 шт.,
– сіль і перець – за смаком.
Спосіб приготування
Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності. М’ясо перемелюємо на середній решітці двічі. Фарш відбиваємо. Нарізаємо цибулю, відтискаємо сік. У фарш додаємо цибулю, розчавлений часник, сіль і перець. Змішуємо фарш із рисом, додаємо ледь збитий яєчний білок, все добре перемішуємо.
Із фаршу ліпимо тефтелі. Паніруємо в борошні двічі. Обсмажуємо тефтелі на пательні до утворення щільної скоринки.
Тефтелі випікаємо при температурі 160 градусів 10-15 хвилин. При подачі на стіл – заливаємо журавлиним соусом.
Журавлиний соус
Інгредієнти:
– журавлина – 250 г,
– цукор – 75 г.
Спосіб приготування
Ягоди висипаємо в сотейник, тиснемо, варимо, помішуючи, поки ягоди не пустять сік і не почнуть трохи закипати.
Додаємо цукор. Знімаємо соус із вогню і проціджуємо.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися