Яблучний пиріг із безе
Інгредієнти:
Тісто
– борошно – 160 г,
– яйце куряче (4 жовтки) – 4 шт.,
– масло вершкове (розм’якшене) – 200 г,
– розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
Яблучна начинка
– яблуко – 1 кг,
– цукор – 100 г,
– сік лимонний (0,5 лимона) – 0,5 шт.
Безе
– білок яєчний – 4 шт.,
– цукор – 180 г.
Спосіб приготування
Розм’якшене масло збити з жовтками до однорідної пишної маси. Додати порційно просіяне борошно і замісити м’яке тісто, розділити на дві частини, 1/4 заморозити, а іншу частину просто покласти в холодильник.
Приготуємо начинку, яблука очистимо й дрібно поріжемо або натремо на крупній тертці. Зваримо яблука до стану пюре. Після охолодження викладаємо у форму, куди ми вже виклали тонко розкачане тісто.
Білки збиваємо спочатку на малих обертах, потім на великих, до стійких піків. І тільки тепер можна додавати потроху цукор.
Заморожений шматок тіста натираємо на крупній тертці й засипаємо яблучне пюре (намагаємося робити все швидко, оскільки тісто тане в руках). Зверху укладаємо безе і залишки крихт.
Запікаємо 40 хвилин при 180 градусах. Розрізати наш яблучний пиріг із пісочного тіста можна тільки після повного охолодження.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися