Пряний мармелад із гарбуза
Інгредієнти:
– апельсин – 1 шт.,
– апельсиновий сік – 100 г,
– ваніль – за смаком,
– родзинки – 60 г,
– лимон – 1 шт.,
– цукор – 150 г,
– гарбуз – 1 кг,
– яблучний оцет – 100 мл.
Спосіб приготування
Наріжте гарбуз кубиками. На тертці натріть цедру з апельсина та лимона. З лимона вичавіть сік, а з апельсинів зніміть білу м’якоть та виокремте філе.
У каструлю з товстим дном висипте цукор, додайте апельсиновий сік, а також сік з одного лимона, яблучний оцет і цедру цитрусових. Також викладіть філе апельсина, родзинки, розрізаний навпіл стручок ванілі й гарбуз. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
Зменшіть вогонь і варіть, час від часу помішуючи, 45-50 хвилин. Остудіть і перекладіть у блюдо чи стерилізовані скляні банки, поставте в холодильник на 6-8 днів.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися