Медовик, класичний домашній рецепт
Інгредієнти:
для коржів
– борошно пшеничне – 4 склянки,
– мед – 4 ст. л.,
– цукор – 1 склянка,
– вершкове масло – 200 г,
– сода – 1 ч. л.,
– яйце – 3 шт.
для сметанкового крему
– ванільний цукор – 1 пакетик,
– мед – 1 ч. л.,
– цукрова пудра – 200 г,
– сметана – 400 г.
Спосіб приготування
У каструлі з товстим дном розігрійте мед, щоб він набув рідкої консистенції. В цей час у глибокій мисці змішайте яйця та цукор. Збивайте блендером або міксером до отримання білої піни. Приблизно 5-7 хвилин, цукор має повністю розчинитись.
В яєчно-цукрову суміш додайте вершкове масло кімнатної температури. Знову збиваємо 2-3 хвилини.
Коли мед закипить, додайте соду та перемішайте. Суміш повинна збільшитись у кілька разів. Медову суміш зніміть із вогню та вилийте до яєць із цукром та маслом. Акуратно вимішайте лопаткою (без міксера).
У суміш додавайте борошно, по пів склянки за раз. Замішайте еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Поділіть тісто на 6 частин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте кожен корж по 5-6 хвилин до рум’яності. Після того, як ви спекли коржі – приступайте до крему.
Змішайте сметану та цукрову пудру, ванільний цукор та мед (1 ч. л). Збивайте блендером. Крем готовий!
Для складання торту візьміть корж, змастіть його добре кремом. Таким чином викладіть усі коржі. З одного з коржів зробіть крихти та посипте ними верх та боки торту.
Для просочення залишіть на 2 години при кімнатній температурі та ще на 6-8 години в холодильнику.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися