Картопляники з грибами
Інгредієнти:
– 5–6 шт. картоплі,
– 200 г борошна,
– 200 г печериць (5–6 шт.),
– 3 яйця,
– 20–25 г масла,
– 2 зубчики часнику,
– 1 цибулина,
– 2–3 дрібки солі.
Спосіб приготування:
Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Покладіть у сотейник, додайте 2 зубчики часнику та сіль за смаком. Залийте водою і варіть до готовності (приблизно 20 хв.). Зробіть пюре. Важливо залишити в ньому якомога менше рідини, так тісто для картопляників матиме ідеальну консистенцію. У пюре додайте 2 жовтки і посоліть за смаком. Перемішайте до отримання однорідної маси.
Всипте приблизно 200 г борошна. Якщо відчуєте, що борошна трохи не вистачає, можна додати ще. Замісіть тісто, воно має бути щільним і не падати з ложки.
Печериці добре помийте й наріжте дуже дрібними кубиками. Очистіть одну цибулину і наріжте її приблизно такими ж дрібними кубиками.
Розігрійте сковороду з 1 ст. л. олії й обсмажте гриби до випаровування рідини. Потім зменшіть вогонь і додайте цибулю. Смажте до прозорості цибулі. Готові гриби викладіть на серветку, щоб прибрати зайві вологу та жир.
Сформуйте з картопляного тіста круг, як для вареників. Викладіть всередину начинку з грибів. Закрийте її шаром тіста і сформуйте кульку, як для пиріжків. Змастіть підготовлені картопляники яєчним жовтком і випікайте в духовці при 180°С приблизно 20 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися