Гювеч із рисом
Інгредієнти:
– фарш яловичий – 300 г,
– рис довгозернистий – 150 г,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– солодкий перець (червоний) – 1 шт.,
– часник – 3–4 зубці,
– томати у власному соці – 250 г,
– вершки – 1–2 ст. л.,
– олія,
– зелень петрушки,
– перець чилі,
– перець чорний мелений,
– сіль.
Спосіб приготування
Гювеч – традиційна тушкована страва балканської кухні.
Солодкий перець, цибулю та часник почистити, помити й нарізати дуже дрібненькими кубиками.
Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії. Спочатку трішки обсмажити рис і додати підготовлені овочі. Помішуючи, обсмажити все разом до прозорості цибулі. Аби рис не став дуже м’яким і зберіг свою форму, влити 1–2 столові ложки вершків і добре розмішати.
Додати фарш та обсмажити впродовж кількох хвилин, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Додати подрібнені томати у власному соці. Довести до кипіння і залишити томитися на дуже маленькому вогні на 25 хвилин, час від часу помішуючи.
У самому кінці приготування приправити за смаком сіллю, чорним та гострим червоним перцем. Додати подрібнену зелень петрушки.
Замість фаршу можна використати будь-яке м’ясо, нарізане тонкими смужками.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися