Гарбузовий хліб
Інгредієнти:
– гарбуз – 500 ст. л.,
– сіль – 2 ч. л.,
– цукор – 2 ч. л.,
– дріжджі сухі – 1 ч. л.,
– вода – 75 г,
– оливкова олія – 3 ст. л.,
– борошно – 250 г.
Спосіб приготування
Очищаємо гарбуз, нарізаємо невеликими кубиками. Для хліба потрібно 400 г м’якоті. Приготувати гарбуз можна будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, запекти до м’якості в духовці з додаванням 1 ст. л. оливкової олії протягом 40 хвилин. Готуємо пюре з гарбуза. Трохи охолоджуємо.
Дріжджі розводимо в теплій воді й залишаємо на 10–15 хвилин.
У гарбуз додаємо цукор та сіль, перемішуємо.
Додаємо розведені дріжджі. Знову перемішуємо до однорідності.
У просіяне борошно додаємо гарбузову суміш і 2 ст. л оливкової олії. Замішуємо тісто. Воно має вийти м’яким, еластичним.
Круглу буханку викладаємо на присипане борошном деко з пергаментною бумагою. Залишаємо на 1–1,5 години.
Далі змащуємо молоком, посипаємо борошном. Гострим ножем робимо надрізи. Випікаємо в розігрітій духовці 30–35 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися