Домашній плавлений сир
Інгредієнти:
– сир – 1 кг,
– молоко – 1 л,
– яйце – 3 штуки,
– масло – 100 г,
– сода – 1 ч. л.,
– сіль – 1,5 ч. л. (або за смаком).
Спосіб приготування
Щоб вийшов хороший сир, коров’ячий сир повинен бути сухим.
Сир викладаємо в молоко, нагріваємо до кипіння і варимо 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Якщо сир був не жирний і сухий, то він відразу почне ледь плавитися і трохи тягнутися. Готову масу відкидаємо на друшляк, застелений марлею.
Даємо стекти рідині. На дотик маса буде подібна до м’якого липучого пластиліну. З такого вареного сиру рідина стікає 2-3 хвилини. Щоб процес пришвидшити, можна масу віджати руками.
В окремий посуд із товстим дном, але не емальований, кладемо нашу пластиліноподібну масу, яйця, масло, сіль, соду і все ретельно перемішуємо руками. Ставимо цю суміш на вогонь і, постійно помішуючи, плавимо. При розплавленні маса почне тягнутися.
Таким чином (не перестаючи мішати), добре проварюємо цю суміш близько 5-7 хвилин. Коли маса почне відставати від стінок посуду – сир готовий.
Перекладаємо сирну масу до глибокої тарілки (чи будь-якої іншої форми), накриваємо харчовою плівкою, щоб зверху не утворювалася скоринка, і ставимо сир на холод.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися