28488
12:21 22.082019

Морквяні булочки

Цікаве 1638

Інгредієнти:

– морква, протерта на дрібній тертці – 1 склянка,

– пшеничне борошно – 500 г,

– молоко або вершки – 1,5 (2) склянки,

– вершкове масло – 50 г,

– цукор – 2 столові ложки,

– дріжджі – 25 г,

– мелене насіння кардамона – 1/4 ложки,

– насіння кунжуту – 2 столові ложки,

– сіль.

Спосіб приготування

Дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, додати трохи борошна, замісити рідку опару і поставити її в тепле місце на 30 – 40 хвилин. За цей час опара повинна збільшитися вдвічі.

Потерту моркву залити молоком, що залишилося. Помішуючи, довести суміш до кипіння, додати масло, сіль, цукор. Масу охолодити.

З решти муки, протертої моркви, опари, цукру, солі і насіння кардамону замісити тісто, поставити його для бродіння в тепле місце. В процесі бродіння 1 – 2 рази тісто потрібно вим’яти.

З готового тіста сформувати кульки, вкласти їх на деко, змастити маслом, поставити його в тепле місце на 15 хвилин. Змастити вироби водою з додаванням невеликої кількості цукру, на кожному зверху зробити хрестоподібний надріз, посипати кунжутом.

Випікати булочки 12 – 15 хвилин при 230°.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах