Морквяні булочки
Інгредієнти:
– морква, протерта на дрібній тертці – 1 склянка,
– пшеничне борошно – 500 г,
– молоко або вершки – 1,5 (2) склянки,
– вершкове масло – 50 г,
– цукор – 2 столові ложки,
– дріжджі – 25 г,
– мелене насіння кардамона – 1/4 ложки,
– насіння кунжуту – 2 столові ложки,
– сіль.
Спосіб приготування
Дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, додати трохи борошна, замісити рідку опару і поставити її в тепле місце на 30 – 40 хвилин. За цей час опара повинна збільшитися вдвічі.
Потерту моркву залити молоком, що залишилося. Помішуючи, довести суміш до кипіння, додати масло, сіль, цукор. Масу охолодити.
З решти муки, протертої моркви, опари, цукру, солі і насіння кардамону замісити тісто, поставити його для бродіння в тепле місце. В процесі бродіння 1 – 2 рази тісто потрібно вим’яти.
З готового тіста сформувати кульки, вкласти їх на деко, змастити маслом, поставити його в тепле місце на 15 хвилин. Змастити вироби водою з додаванням невеликої кількості цукру, на кожному зверху зробити хрестоподібний надріз, посипати кунжутом.
Випікати булочки 12 – 15 хвилин при 230°.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися