Сирний пиріг із чорницею
Інгредієнти:
– борошно – 250 г,
– маргарин або вершкове масло – 150 г,
– сметана – 350 г (0,5 склянки),
– розпушувач – 1 ч. л.,
– кисломолочний сир (у мене 5% жирності) – 500 г,
– яйця невеликого розміру – 3 шт.,
– цукор – 150 г,
– ванільний цукор – 3 ч. л.,
– манна крупа – 1 ст. л.,
– чорниці – 300 г.
Спосіб приготування:
У посудину просіяти борошно, додати розпушувач. Перемішати. До борошна додати порізане кубиками масло або маргарин, перетерти до стану крупних крихт.
Потім додати сметану і замісити не туге тісто. Накрити його рушничком і покласти в холодильник приблизно на 30 хв., поки буде готуватися начинка.
У глибоку миску викласти сир, додати сметану і перемішати все ложкою або міксером. Якщо сир зернистий, із грудочками, тоді його разом зі сметаною слід подрібнити блендером. До сиркової маси додати манну крупу і перемішати.
В окремій мисці яйця з цукром та ванільним цукром збити міксером до світлої пишної маси. Цю масу додати до сиркової і ще раз збити чи перемішати міксером. Потім додати чорниці і дуже акуратно перемішати ложкою. Начинка для пирога готова.
Тісто розкачати в коло на присипаній борошном стільниці. Діаметр тіста має бути трохи більшим від діаметру форми, приблизно на 10 см. Викласти у форму і сформувати бортики заввишки 5 см. З тістом слід працювати швидко, щоб сиркова маса не осіла.
Начинку ще раз акуратно перемішати ложкою і вилити у форму.
Випікати пиріг у розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 45 хв. Після випікання пиріг ще на 10 хв. залишити в духовці з відкритими дверцятами. Потім вийняти з духовки, повністю остудити, за бажанням притрусити цукровою пудрою і подавати до столу.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися