Човники з картоплі, фаршировані куркою і овочами
Інгредієнти:
– 5 бульб картоплі,
– 1 філе курки,
– цибуля,
– томат,
– перець болгарський,
– зелень,
– вершкове масло,
– сіль, чорний перець,
– 100 г сиру.
Для соусу:
– 50 г борошна,
– 750 мл молока,
– 40 г вершкового масла,
– сіль, перець.
Спосіб приготування
Куряче філе відварюють до готовності. Картоплю відварюють у мундирах до напівготовності. Очищають від шкірки.
Готують соус. Для цього обсмажують борошно на вершковому маслі до золотистого кольору. Додають молоко і тушкують до загущення, постійно помішуючи. Солять, перчать за смаком.
Остиглу картоплю розрізають уздовж навпіл і роблять виїмки з допомогою ложки і ножа, надаючи форму човників.
Дрібно ріжуть цибулю, перець і курку. Обсмажують начинку на сковороді 5 хвилин. Додають помідори, порізані кубиками. Тушкують 3 хвилини. Кладуть нашатковану зелень, кільця зеленої цибулі. Наповнюють човники отриманою начинкою. У форму виливають приготований соус.
Викладають фаршировану картоплю і зверху посипають її тертим сиром. Запікають човники 15-20 хвилин за температури 180 градусів.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися