26617
10:00 20.032019

Пісний шоколадно-кавовий кекс із вишнями

Цікаве 1865

Інгредієнти:

– 500 г заморожених вишень (або у власному соку),

– 1 склянка соку, який стік після розморожування та видалення кісточок із ягід (або вишневого компоту),

– 0,5 склянки цукру (якщо компот, тоді цукру менше),

– 2 ст. л. меду,

– 0,5 склянки рафінованої олії,

– 1 ст. л. какао (з гіркою),

– 1 ч. л. розчинної кави,

– 1 ч. л. соди,

– кориця, ванілін,

– борошна («скільки візьме») приблизно 2 склянки.

Спосіб приготування

Змішати мед, цукор, олію і вишневий сік (компот).

Поставити на маленький вогонь і трішки розігріти – до розчинення цукру. Потім зняти з вогню й охолодити. Додати у суміш соду (маса посвітлішає і спіниться).

Всипати какао, каву, ванілін та корицю, перемішати. Просіяти борошно (додавати поступово, поки тісто не буде нагадувати густу сметану). Все знову  ретельно перемішати. Наприкінці додати вишню і ще раз обережно перемішати.

Розкласти тісто у формочки для кексів. Тісто має доходити трішки вище, ніж до половини формочок – кекси дуже ростуть. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Готові кекси охолодити.

Полити пісною глазур’ю або просто посипати цукровою пудрою!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах