Пісний шоколадно-кавовий кекс із вишнями
Інгредієнти:
– 500 г заморожених вишень (або у власному соку),
– 1 склянка соку, який стік після розморожування та видалення кісточок із ягід (або вишневого компоту),
– 0,5 склянки цукру (якщо компот, тоді цукру менше),
– 2 ст. л. меду,
– 0,5 склянки рафінованої олії,
– 1 ст. л. какао (з гіркою),
– 1 ч. л. розчинної кави,
– 1 ч. л. соди,
– кориця, ванілін,
– борошна («скільки візьме») приблизно 2 склянки.
Спосіб приготування
Змішати мед, цукор, олію і вишневий сік (компот).
Поставити на маленький вогонь і трішки розігріти – до розчинення цукру. Потім зняти з вогню й охолодити. Додати у суміш соду (маса посвітлішає і спіниться).
Всипати какао, каву, ванілін та корицю, перемішати. Просіяти борошно (додавати поступово, поки тісто не буде нагадувати густу сметану). Все знову ретельно перемішати. Наприкінці додати вишню і ще раз обережно перемішати.
Розкласти тісто у формочки для кексів. Тісто має доходити трішки вище, ніж до половини формочок – кекси дуже ростуть. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
Готові кекси охолодити.
Полити пісною глазур’ю або просто посипати цукровою пудрою!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися