Банановий хліб
Інгредієнти:
– стиглі банани – 3 шт.,
– м’яке вершкове масло – 80 г,
– цукор –110 г,
– яйця – 2 шт.,
– натуральний йогурт – 80 мл,
– борошно – 250 г,
– розпушувача – 1/2 ч. л.,
– сіль – 1/2 ч. л.,
– сода – на кінчику ч. л.,
– родзинки – 80 г,
– курага – 70 г,
– горіхи за бажанням.
Спосіб приготування
За допомогою виделки подрібнюємо банани до консистенції пюре.
М’яке вершкове масло та півсклянки цукру збиваємо міксером приблизно хвилину. По одному додаємо яйця. Як тільки вони перемішаються, додаємо бананове пюре, натуральний йогурт без добавок (3,5% жирності). Просіваємо туди сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль і соду. Перемішуємо на низькій або середній швидкості, щоб усе поєдналося. Але не перестарайтеся, щоб хліб не був надто щільним.
Додаємо сухофрукти. Попередньо замочуємо їх у гарячій воді на кілька хвилин. Перемішуємо.
Форму для хліба застеляємо папером для випічки, змазуємо вершковим маслом, щоб було легше витягати. Виливаємо тісто у форму, зверху за бажанням посипаємо горіхами.
Відправляємо в розігріту 180°С духовку. Час випікання – від 40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися