Різдвяний пиріг
Інгредієнти:
– вершкове масло – 350 г,
– коричневий цукор – 200 г,
– борошно – 250–300 г,
– яйця – 5 шт.,
– лісові горіхи – 100 г,
– волоські горіхи – 100 г,
– мигдаль – 100 г,
– чорнослив – 200 г,
– курага – 200 г,
– ізюм – 200 г,
– журавлина – 100 г,
– сушений інжир – 100 г,
– порошок для печива та коньяк.
Спосіб приготування:
Усі сухофрукти дрібно порізати, вони мають вийти приблизно одного розміру. Розтерти коричневий цукор із вершковим маслом до однорідного стану.
По одному додати яйця. Розмішати і з’єднати з подрібненими сухофруктами. Просіяти борошно разом з розпушувачем і всипати в масу. Швидко перемішати й викласти у форму.
Помістити в духовку. Одну годину випікати при 180°С, потім збавити температуру до 150°С і пекти ще годину. Перед тим як вийняти спечений пиріг, перевірити його на м’якість дерев’яною шпажкою.
Дати остигнути й полити коньяком (50 г) та посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися