16599
12:35 28.092017

Кавовий сирник із шоколадною крихтою та ананасами

Цікаве 2485

сирникІнгредієнти

для основи:

– 200 г шоколадного печива,

– 100 г розтопленого вершкового масла;

для сирника:

– 1 кг сирної маси,

– 175 г цукрової пудри,

– 2 ст. ложки (15 г) желатину,

– 1/2 склянки води,

– 4 ст. ложки шоколадної стружки або шоколадного конфетті;

для кавового прошарку:

– 1 ст. ложка желатину,

– 1/3 склянки води,

– 500 мл вершків 30%,

– 3 ст. ложки цукрової пудри,

– 2 ст. ложки розчинної кави (порошку) ;

додатково:

– 2 упаковки лимонного желе,

– 500 мл гарячої води,

– 1 банка ананаса в сиропі.

Спосіб приготування:

Нижню частину роз’ємної форми діаметром 26 см застелити пергаментним папером.

Подрібнити печиво в кухонному комбайні до дрібної крихти і змішати з розтопленим маслом. Розподілити на дно форми, розрівняти ложкою й помістити в холодильник на час приготування сирника.

Сир, який використовується в рецепті, не має бути надто сухий (якщо сухий, можна додати додатково вершки або сметану), щоб отримати гладку консистенцію. Крім того, він повинен бути кімнатної температури. Якщо сир дуже холодний, можуть утворитися грудки при з’єднанні з желатином. Змішати сир з цукровою пудрою. Желатин залити водою й дати набрякнути, потім нагріти в каструлі до розчинення, але не кип’ятити. Додати до розчиненого желатину кілька столових ложок сирної маси, а потім вилити всю суміш і швидко розмішати. Всипати шоколадну стружку, змішати, розподілити на підготовлену основу і поставити в холодильник.

Решту желатину замочити в невеликій кількості води. Коли він розбухне, нагріти до розчинення, потім остудити. Охолоджені вершки збити з просіяною цукровою пудрою та кавою. У кінці додати остиглий желатин. Вилити на шар сирника і поставити в холодильник.

Лимонне желе розчинити в гарячій воді. Ананаси злити, нарізати на шматки й додати в желе сироп. Поставити в холодильник. Помішуючи, охолодити до консистенції гелю. Невелику кількість загустілого желе залити на торт, розподілити шматочки ананаса. Іншу частину желе залити зверху. Поставити в холодильник до повного застигання.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне