16043
13:12 6.092017

Пляцок «Сирно-макова вишиванка»

Цікаве 10873

пляцокІнгредієнти

для тіста:

– жовтки – 3 шт. (50 г),

– сметана – 1 склянка (240 г),

– маргарин – 250 г,

– порошок до печива – 2 ч. л. (10 г),

– какао-порошок – 2 ст. л. (20 г),

– борошно – 250 г, за потреби можна додати більше;

для макової начинки:

– мак – 150 г,

– яєчні білки – 3 шт.,

– цукор – 150 г;

для сирної начинки:

– сир – 1 кг,

– цукор – 150 г,

– яйця – 5 шт.,

– масло – 50 г,

– пудинг – 1 пачка,

– цедра 1 лимона;

для крему:

– варене згущене молоко – 250 г,

– масло – 250 г,

– шоколадна помадка.

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. Жовтки, сметану, маргарин, порошок до печива вимішуємо в однорідну масу. Ділимо її на дві частини, до однієї додаємо 2 ст. л. какао, добре перемішуємо, всипаємо приблизно 100–120 г борошна, замішуємо тісто, скручуємо його у валик і кладемо в морозильну камеру на 45 хв.

До другої частини тіста додаємо 150 г борошна, вимішуємо світле досить м’яке та еластичне тісто й поміщаємо в холодильник.

Готуємо макову масу. Мак запарюємо та перетираємо. Білки збиваємо з цукром. Перетертий мак вимішуємо з білком. Макову начинку ділимо на дві частини.

Готуємо сирну масу. Сир мелемо через дрібне сито м’ясорубки, відділяємо жовтки від білків. Збиваємо білки з цукром у густу піну, додаємо жовтки, цедру лимона, пудинг. Сир вимішуємо з топленим маслом та додаємо до яєчної маси. Сирну начинку ділимо на дві частини.

Готуємо пляцок до випікання. Світле тісто ділимо на дві частини: одну повертаємо в холодильник, іншу тонко розкачуємо. У змащену й вистелену пергаментом форму 32 х 23 см викладаємо розкачане світле тісто, зверху половину макової начинки, потім половину сирної й затираємо половиною темного тіста (другу половину темного тіста повертаємо в морозильну камеру).

Випікаємо сирно-макову паляницю при 200°С 45 хв. на середній полиці. Так само готуємо другу сирно-макову паляницю.

Готуємо крем. Збиваємо варене згущене молоко з м’яким маслом. Крем кладемо для застигання в холодильник.

Охолоджені сирно-макові паляниці перемащуємо кремом. Готовий пляцок поливаємо шоколадною помадкою, кладемо в холодильник.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах