Пляцок «Сирно-макова вишиванка»
Інгредієнти
для тіста:
– жовтки – 3 шт. (50 г),
– сметана – 1 склянка (240 г),
– маргарин – 250 г,
– порошок до печива – 2 ч. л. (10 г),
– какао-порошок – 2 ст. л. (20 г),
– борошно – 250 г, за потреби можна додати більше;
для макової начинки:
– мак – 150 г,
– яєчні білки – 3 шт.,
– цукор – 150 г;
для сирної начинки:
– сир – 1 кг,
– цукор – 150 г,
– яйця – 5 шт.,
– масло – 50 г,
– пудинг – 1 пачка,
– цедра 1 лимона;
для крему:
– варене згущене молоко – 250 г,
– масло – 250 г,
– шоколадна помадка.
Спосіб приготування:
Готуємо тісто. Жовтки, сметану, маргарин, порошок до печива вимішуємо в однорідну масу. Ділимо її на дві частини, до однієї додаємо 2 ст. л. какао, добре перемішуємо, всипаємо приблизно 100–120 г борошна, замішуємо тісто, скручуємо його у валик і кладемо в морозильну камеру на 45 хв.
До другої частини тіста додаємо 150 г борошна, вимішуємо світле досить м’яке та еластичне тісто й поміщаємо в холодильник.
Готуємо макову масу. Мак запарюємо та перетираємо. Білки збиваємо з цукром. Перетертий мак вимішуємо з білком. Макову начинку ділимо на дві частини.
Готуємо сирну масу. Сир мелемо через дрібне сито м’ясорубки, відділяємо жовтки від білків. Збиваємо білки з цукром у густу піну, додаємо жовтки, цедру лимона, пудинг. Сир вимішуємо з топленим маслом та додаємо до яєчної маси. Сирну начинку ділимо на дві частини.
Готуємо пляцок до випікання. Світле тісто ділимо на дві частини: одну повертаємо в холодильник, іншу тонко розкачуємо. У змащену й вистелену пергаментом форму 32 х 23 см викладаємо розкачане світле тісто, зверху половину макової начинки, потім половину сирної й затираємо половиною темного тіста (другу половину темного тіста повертаємо в морозильну камеру).
Випікаємо сирно-макову паляницю при 200°С 45 хв. на середній полиці. Так само готуємо другу сирно-макову паляницю.
Готуємо крем. Збиваємо варене згущене молоко з м’яким маслом. Крем кладемо для застигання в холодильник.
Охолоджені сирно-макові паляниці перемащуємо кремом. Готовий пляцок поливаємо шоколадною помадкою, кладемо в холодильник.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися