Крем-суп із зеленого горошку
Інгредієнти:
– зелений горошок (у мене заморожений) – 250 г,
– ріпчаста цибуля – 50 г,
– часник – 1 зубчик,
– вершкове масло – 50 г,
– вершки 20% – 30 мл.,
– овочевий, курячий бульйон або вода – 350-400 мл.,
– сіль, чорний мелений перець – за смаком.
При подачі:
– копчений лосось або підсмажена на вершковому маслі морква.
Спосіб приготування:
Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити ножем. В каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю з часником до прозорого стану. Додати горошок і на середньому вогні смажити, помішуючи, 5 хв.
Після цього в каструлю влити воду чи бульйон, довести до кипіння, посолити, поперчити, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 10 хв.
Потім суп подрібнити блендером до пюреподібного стану. На цьому етапі приготування можна зупинитись і в такому вигляді суп подавати до столу, заправивши його вершками. Але, для того щоб отримати власне крем-суп, горохове пюре слід перетерти через сито.
Суп ще раз довести до кипіння, додати вершки, перемішати і розлити в порційні тарілки.
Подавати суп зі шматочком копченого лосося або з підсмаженою на вершковому маслі морквою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися