15409
12:42 16.082017

Крем-суп із зеленого горошку

Цікаве 1828

супІнгредієнти:

– зелений горошок (у мене заморожений) – 250 г,

– ріпчаста цибуля – 50 г,

– часник – 1 зубчик,

– вершкове масло – 50 г,

– вершки 20% – 30 мл.,

– овочевий, курячий бульйон або вода – 350-400 мл.,

– сіль, чорний мелений перець – за смаком.

При подачі:

– копчений лосось або підсмажена на вершковому маслі морква.

Спосіб приготування:

Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити ножем. В каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю з часником до прозорого стану. Додати горошок і на середньому вогні смажити, помішуючи, 5 хв.

Після цього в каструлю влити воду чи бульйон, довести до кипіння, посолити, поперчити, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 10 хв.

Потім суп подрібнити блендером до пюреподібного стану. На цьому етапі приготування можна зупинитись і в такому вигляді суп подавати до столу, заправивши його вершками. Але, для того щоб отримати власне крем-суп, горохове пюре слід перетерти через сито.

Суп ще раз довести до кипіння, додати вершки, перемішати і розлити в порційні тарілки.

Подавати суп зі шматочком копченого лосося або з підсмаженою на вершковому маслі морквою.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах