12686
14:01 10.042017

Буженина в духовці

Цікаве 2044

буженинаДля тих, хто не знає, буженина – це великий цілий шматок м’яса без кістки, найчастіше свинини (але можна використовувати й інше), запечений у духовці.

Інгредієнти:

– 500 г м’якоті свинини,

– 200 г моркви,

– 30 г меду,

– 3 зубчики часнику,

– пучок зелені,

– 2 лаврових листки,

– хмелі-сунелі за смаком,

– чорний мелений перець за смаком,

– сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Промийте й обсушіть м’ясо серветкою. Почистіть часник та моркву й наріжте часточками. Ножем зробіть у м’ясі хрестоподібні надрізи і нашпигуйте часником та морквою.

Потім натріть свинину сумішшю солі, спецій і меду, загорніть у фольгу й залиште на 40 хвилин, щоб м’ясо промаринувалося. Випікайте в духовці при температурі 200° протягом 1–1,5 години. Готову буженину дістаньте з духовки і, не виймаючи з фольги, дайте охолонути.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне