Буженина в духовці
Для тих, хто не знає, буженина – це великий цілий шматок м’яса без кістки, найчастіше свинини (але можна використовувати й інше), запечений у духовці.
Інгредієнти:
– 500 г м’якоті свинини,
– 200 г моркви,
– 30 г меду,
– 3 зубчики часнику,
– пучок зелені,
– 2 лаврових листки,
– хмелі-сунелі за смаком,
– чорний мелений перець за смаком,
– сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Промийте й обсушіть м’ясо серветкою. Почистіть часник та моркву й наріжте часточками. Ножем зробіть у м’ясі хрестоподібні надрізи і нашпигуйте часником та морквою.
Потім натріть свинину сумішшю солі, спецій і меду, загорніть у фольгу й залиште на 40 хвилин, щоб м’ясо промаринувалося. Випікайте в духовці при температурі 200° протягом 1–1,5 години. Готову буженину дістаньте з духовки і, не виймаючи з фольги, дайте охолонути.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися