12682
13:59 10.042017

Пісний яблучний пиріг

Цікаве 2082

яблучнийІнгредієнти:

для тіста:

– борошно – 200 г,

– цукор – 40 г,

– олія – 120 мл,

– холодна (краще крижана) вода – 70 мл,

– сіль на кінчику ножа;

для начинки:

– яблука (середні) – 2–3 шт.,

– цукор – 100–120 г,

– борошно – 2–3 ст. ложки (без гірки),

– кориця – 0,5 ч. ложки.

Спосіб приготування:

У миску просіяти борошно, додати цукор, маленьку щіпку солі, влити олію та холодну воду. Усе перемішати й замісити тісто.

Розділити на дві частини (одна повинна бути трохи більша за іншу), загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 40–60 хвилин.

У форму для випікання викласти більшу частину тіста й рівномірно розподілити її по всій площі, формуючи невеликі бортики.

Готуємо начинку. Яблука вимити, обсушити, розрізати на 4 частини й вирізати насіння. Нарізати скибочками завтовшки приблизно 5 мм.

Борошно просіяти в миску, додати цукор, корицю і перемішати. З’єднати яблука з цукрово-борошняною сумішшю й викласти у форму. Розкачати меншу частину тіста і накрити пиріг. Краї защипати, а в центрі пирога зробити невеликий отвір для виходу пари.

Поверхню пирога змастити олією (за допомогою пензлика) і посипати цукром. Випікати 50–60 хвилин при температурі близько 180°.

Вийняти з духовки, дати постояти хвилин 10 і можна подавати до столу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне