Пісний яблучний пиріг
Інгредієнти:
для тіста:
– борошно – 200 г,
– цукор – 40 г,
– олія – 120 мл,
– холодна (краще крижана) вода – 70 мл,
– сіль на кінчику ножа;
для начинки:
– яблука (середні) – 2–3 шт.,
– цукор – 100–120 г,
– борошно – 2–3 ст. ложки (без гірки),
– кориця – 0,5 ч. ложки.
Спосіб приготування:
У миску просіяти борошно, додати цукор, маленьку щіпку солі, влити олію та холодну воду. Усе перемішати й замісити тісто.
Розділити на дві частини (одна повинна бути трохи більша за іншу), загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 40–60 хвилин.
У форму для випікання викласти більшу частину тіста й рівномірно розподілити її по всій площі, формуючи невеликі бортики.
Готуємо начинку. Яблука вимити, обсушити, розрізати на 4 частини й вирізати насіння. Нарізати скибочками завтовшки приблизно 5 мм.
Борошно просіяти в миску, додати цукор, корицю і перемішати. З’єднати яблука з цукрово-борошняною сумішшю й викласти у форму. Розкачати меншу частину тіста і накрити пиріг. Краї защипати, а в центрі пирога зробити невеликий отвір для виходу пари.
Поверхню пирога змастити олією (за допомогою пензлика) і посипати цукром. Випікати 50–60 хвилин при температурі близько 180°.
Вийняти з духовки, дати постояти хвилин 10 і можна подавати до столу.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися