22324
14:51 13.062018

Як знайти скарб і розбагатіти: досвід закарпатського заробітчанина

Цікаве 6196

Чи не кожна людина в своєму житті мріяла чи й досі мріє про скарб. Тоді думається, що у житті нарешті все налагодиться і більше не потрібно буде важко і щоденно працювати. В гонитві за скарбами, зокрема, золотими покладами, людей накривали цілі лихоманки, чимало з них полягло в тому полюванні на золото, так і не віднайшовши заповітного злитку.

Коли три роки тому чоловік зі Свалявщини збирався на заробітки в Чехію, мріяв заробити грошей на будівництві, щоб відремонтувати свою хату. У селах Свалявщини, та й по всьому нашому краї чоловіки важко працюють на заробітках роками, часто заради того, щоб вкласти чи не всі зароблені гроші в будинок, новий і ще новіший ремонт, меблі і техніку. Здається, ще потрібно останню кімнату обновити і все, але обновки не мають кінця, і вимагають постійних вкладень, а отже і заробітків.

Цього разу бригада закарпатських будівельників займалася відновленням старої будівлі. У будинку вже давно ніхто не жив, час взяв своє і чех-власник вирішив зробити всі будівельні роботи заново, отож хлопці розпочали з демонтажних робіт.

У спеку, під гуркіт інструментів і у хмарі пилу, хлопці демонтували стару, вже зовсім потрухлявілу підлогу і виносили старі дошки на вулицю для подальшого вивезення. Свалявець, підваживши ломом  і відірвавши кілька дощок, побачив під ними згорток цупкого полотна. Того ж дня, нічого нікому не сказавши, терміново поїхав додому.

За кілька місяців нарешті задоволено окинув оком свою хату, яка аж світилася яскравим, новим фасадом. Але, до нового обличчя хати аж ніяк не підходив старий, п’ятирічної давності, пліт. Тому чоловік вирішив знову збирати “ташку” і повернутися на попередню роботу.

Втративши пильність від кількох погарчиків руму після важкого робочого дня, свалявець обмовився, що хату свою відремонтував завдяки знайденому тут, на будівництві, скарбу. Ті 150 тисяч корун, що знайшов під підлогою, обміняв на майже шість тисяч доларів. Гроші видалися селянину величезними, однак надто швидко скінчилися і він знову був вимушений повернувся до заробітків.

Щоправда, така звістка дійшла і до чеха, власника будинку, отож заробітки свалявця на цьому об’єкті закінчилися, добре, що хоч без поліції.

Оксана ЧОПАК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах