Мукачівка готує сегединський гуляш з картопляними кнедлями

Опубліковано: | Переглядів: 3711
  • Поділіться із друзями:

Користувачка мережі Фейсбук Вікторія Швардак з Мукачева дала старт флешмобу «Улюблена страва закарпатської кухні».

 

1

Ольга Легельчик узяла в ньому участь, приготувавши сегединський гуляш з картопляними кнедликами. В класичному рецепті кнедлі мають бути з дріжджового тіста, ґаздиня замінила їх картопляними, що і привернуло увагу кореспондента «Карпатського об’єктива». 

сегединський2

– Це абсолютно допускається. Люблю експериментувати, як і кожна господиня, маю свої фішки, – зауважує пані Ольга.

Мукачівка розповіла чимало цікавого про улюблену страву багатьох закарпатців: «Своєю стравою сегединський вважають і угорці, і румуни, і словаки, і чехи. Але її сміливо можна назвати мультикультурною, стравою декількох кухонь. До речі, не все те сегединський, що наші люди називають сегединським. Деякі ґаздині готують з грибами, але це уже інша страва і нема чого її називати сегединським».

Охоче поділилася рецептом:

– Беру частину файних копчених свинячих  ребер, а частину свіжих. Коли нема реберець, то готую з жирної свинини, ріжу і тушкую в старовинній чавунній гусятниці. Нарізаю кружальцями цибульку, обсмажую її в смальці. Додаю кмин, червоний та чорний духмяний перець, солю і цукрую. Ложка цукру додасть м’ясу ніжності. Моя мама використовує традиційні прянощі, а я люблю східні спеції, то додаю карі. Як м’ясо напівготове, додаю до нього попередньо промиту квашену капусту.   Хтось не любить кислу капусту, то виварює, але це неправильно. І тушкую, доливаючи води. Як капуста стала м’якшою, а м’ясо готове, наливаю півлітра, а то і більше, сметани. Такої рендешної, жирної. Не бійтеся: сметаною сегединський не зіпсуєте. Коли закипить із сметаною, знімаю з вогню, пробую, якщо потрібно, то досолюю.

 До нього готую гарнір кнедлі. У нашій сім’ї люблять крумпляні, тому час від часу і готую їх. Варю 5-6 середніх картоплин у мундирах, як охолонуть, обдираю шкірку, пропускаю через м’ясорубку. Додаю  яйце, трохи муки і замішую тісто. Розкатую в рулет товщиною два см і нарізаю по довжині рулету менші. Варю їх у киплячій підсоленій воді. Можна промити. Страва смакує теплою.

Тетяна Грицищук, фото Ольги Легельчик

сегединський1

 

«Карпатський об’єктив»
Loading...

Анонси подій

Липень 2018
ПнВтСрЧтПтСбНд
« Чер   Сер »
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      

Останні новини

Переглянути всі Останні новини
city.uz.ua Globalistic crossword

    Різне:

  • ТБ програма

  • Гороскоп

  • База крадених велосипедів

  • Рецепти

  • Погода

    • Ужгород

      Невеликий дощ завтра ввечері.

      • Невелика Хмарність

        Зараз: 20.71°C/1011.75гПа

      • Ясно

        Об 19 годині: 18.85°C/1011.78гПа

      • Ясно

        Об 20 годині: 18.23°C/1011.67гПа

      • Ясно

        Об 21 годині: 17.52°C/1011.37гПа

      • Ясно

        Об 22 годині: 16.9°C/1011.16гПа

    • Мукачеве

      Невеликий дощ завтра ввечері.

      • Невелика Хмарність

        Зараз: 20.97°C/1011.74гПа

      • Ясно

        Об 19 годині: 18.96°C/1011.83гПа

      • Ясно

        Об 20 годині: 18.6°C/1011.69гПа

      • Ясно

        Об 21 годині: 18.08°C/1011.42гПа

      • Ясно

        Об 22 годині: 17.64°C/1011.22гПа

    • Берегове

      Невеликий дощ завтра вранці і ввечері.

      • Невелика Хмарність

        Зараз: 22.44°C/1011.53гПа

      • Ясно

        Об 19 годині: 19.37°C/1011.56гПа

      • Ясно

        Об 20 годині: 18.57°C/1011.45гПа

      • Ясно

        Об 21 годині: 17.85°C/1011.21гПа

      • Ясно

        Об 22 годині: 17.36°C/1011.02гПа

    Ми в соцмережах:

Спецпроекти

Заробітчани

Життєві історії

Запитання юристу

Історія Закарпаття

Новини Закарпаття

Спортивні новини

Надзвичайні та кримінальні події