41084
17:05 13.022023

На Рахівщині у кожному будинку з покоління в покоління росте лікарська рослина

Цікаве 220812

До якого б будинку на Рахівщині не зайшов, ти обов’язково побачиш цю цілющу рослину. У деяких будинках, ця рослина, має навіть кілька десятків років. Мова йде про лікарську рослину алое, вона росте практично в кожному домі. Вирощують цю рослину не заради краси, її широко використовують в народній та практичній медицині, а ще і в косметології.

Пані Анна якій навесні буде 92 роки, розповіла нам: – алое ніколи не зникало з мого будинку, до соку завжди додавала мед. Цілющі властивості алое з медом дуже ефективні. Пов’язано це з їх корисними складовими. У листі рослини міститься величезна кількість вітамінів. Мед містить в собі глюкозу, і здатний повністю замінити в раціоні людини цукор. Загалом, суміш цих двох компонентів має здатність підтримувати і стимулювати всі біологічні процеси людського організму. Засіб, приготоване на їх основі, є незамінним помічником не тільки при профілактиці, але і лікуванні різних хвороб.

Зокрема алое з медом допомагало мені у травній системі. Володіє антибактеріальними властивостями.Допомагає на так швидко старіти. Ось мені майже 92, а ніхто і не дасть, максимумом 80 (сміється). Ця суміш зміцнює імунітет і допомагає від занепаду сил.

Як приготувати алое з медом – основні рецепти

Для приготування ефективних ліків, яке буде довго зберігатися, використовувати найкраще нижні м’ясисті листя рослини не молодше трьох років. Залежно від рецепта, листя можна порізати, натерти, пропустити через м’ясорубку, блендер або соковижималку. При величезній різноманітності сортів меду дуже важливо вибрати мед, який буде володіти всіма корисними якостями.

Також, при приготуванні лікарської речовини, потрібно компонент, що містить спирт: горілка, коньяк або червоне вино. Спирт допоможе приготовленого препарату зберегтися довго.

Мед, алое, кагор – це гарний рецепт від кашлю, додала пані Анна.

Як за звичай ми ще вирішили дослідиди з відкритих джерел про властивості та побічні реакції алое, тож отже спочатку корисні властивості:

Завдяки високому вмісту полісахаридів алое вера може призначатися як додаткова добавка під час лікування захворювань органів травлення, таких як різні запалення, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки.

Антрахінони, що містяться в алое вера, стимулюють роботу кишечника, що підтримують обмін речовин і запобігають закрепам.

Екстракт алое збільшує вироблення жовчі, тому його можна використовувати як допоміжний засіб у разі захворювань печінки. Крім того, рослина пришвидшує вироблення шлункового соку, що робить його ефективним засобом для стимулювання апетиту. Споживання екстракту алое може підтримувати вуглеводний і жировий обмін, допомагаючи контролювати нормальний рівень глюкози і холестерину в крові.

Окремо варто відзначити використання алое вера в дерматології та косметології. Місцеве використання рослини пришвидшує процес лікування псоріазу та різних видів дерматиту, стимулює вироблення колагенових волокон, завдяки чому пришвидшується загоєння ран, а також регенерація пошкодженої шкіри. Алое також заспокоює подразнення, зволожує шкіру і зменшує почервоніння.

Дерматологи рекомендують використовувати алое в косметології, оскільки речовини що входять до складу рослини, мають здатність проникати в природний гідроліпідний захисний шар, досягаючи глибоких шарів шкіри, надаючи виражений зволожувальний ефект.

Ну і про протипоказання і побічні ефекти

Застосування засобів на основі алое протипоказано:

  • за наявності індивідуальної нестерпності та схильності до алергічних реакцій;
  • з тяжкими серцево-судинними захворюваннями;
  • у разі гострого розладу шлунково-кишкового тракту (хронічна діарея) ;
  • у випадках важких форм запалення нирок;
  • у разі гострих захворювань жовчного міхура і печінки: гепатит, цироз, холецистит;
  • у разі циститу і геморою (особливо в період загострення) ;
  • під час вагітності та годування груддю;
  • під час менструації.

Не рекомендується приймати засоби, що містять сік алое, безпосередньо перед сном, оскільки це може викликати безсоння. Оптимальний час приймання таких засобів – за 2-4 години до сну.

Також через можливість виникнення алергічних реакцій використання алое не рекомендується літнім людям і дітям.

Основним побічним ефектом приймання алое вера є розвиток діареї на тлі посилення перистальтики кишечника.

Важливо! Лікування препаратами соку алое вимагає початкового узгодження з лікарем, а також дотримання встановлених доз.

Олена Боднар

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах