36863
17:32 25.072021

Оладки з курячої печінки

Цікаве 6303

Інгредієнти:

– куряча печінка – 500 г;

– молоко – 120 мл;

– пшеничне борошно – 4-5 ст. л.;

– цибуля – 1-2 голівки;

– морква – 1 шт.;

– яйця – 2 шт.;

– сода – 1/2 ч. л.;

– сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування

1. Курячу печінку добре промиваємо під проточною водою.

2. Далі необхідно перебрати продукт і відрізати від нього всілякі прожилки і згустки жиру. Так само часто можна натрапити на жовчний міхур, його відрізайте дуже акуратно, щоб він не луснув.

3. Перекласти шматочки в миску і залити молоком на 1 годину. 

4. Моркву натерти на дрібній тертці, а цибулю нарізати кубиком чи подрібнити в блендері або перекрутити на м’ясорубці.

5. Через годину дістати печінку з холодильника і за допомогою ножа розрубати кожен шматочок, перетворюючи його в рубаний фарш.

6. До подрібненого продукту вбиваємо яйця, додаємо овочі, борошно, сіль і перець, після чого все перемішуємо і відставляємо на хвилин 10 убік, щоб розійшлася борошняна клейковина. А поки ставте сковороду з рослинною олією розігріватися. Через годину додаємо до тіста соду.

7. На розігріту сковороду викладаємо готовий фарш столовою ложкою, надаючи форму оладок. Обсмажуємо їх з одного боку до рум’яної скоринки – це приблизно 2 хвилини. При цьому стежте, щоб вогонь був помірним.

8. Як тільки печіночники підрум’янилися з одного боку, перевертаємо їх на інший і смажимо буквально 1 хвилину, після чого знімаємо зі сковороди. Таким чином готуємо всі коржі.

Врахуйте, що страва готується досить швидко, тому немає сенсу перетримувати вироби, інакше вони вийдуть сухими. Також для пишноти рекомендується проводити обсмажування під закритою кришкою.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах