36723
17:56 16.072021

Ягідний пиріг на сметані

Цікаве 4374

Інгредієнти:

– сметана – 210 мл;

– яйце куряче – 1 шт.;

– цукор – 180 г;

– сода – 6 г;

– пшеничне борошно – 160 г;

– ягоди (полуниця, смородина, вишня) – 400–500 г.

Спосіб приготування

Духову шафу поставити на розігрів до 180 градусів. Ягоди промити, крупні – нарізати на шматочки.

Соду з’єднати зі сметаною, щоб пішла реакція нейтралізації.

Яйце спінити з цукром, увести в нього сметану і борошно, щоб вийшло густе, але текуче тісто.

На дно змащеної форми викласти половину ягід, зверху вилити половину тіста, знову – ягоди, а завершальний шар – інша половина сметанної основи.

Далі випікати пиріг у духовці 35–40 хвилин. Прикрасити пиріг можна помадкою із цукатами, горіхами або кондитерською присипкою.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини