33914
14:31 14.112020

Сочевичний суп-пюре

Цікаве 2232

Інгредієнти:

– 1 л води,

– 250 г сочевиці,

– 100 г ріпчастої цибулі,

– 120 г моркви,

– 30 г томатної пасти,

– 30 мл олії,

– 150 г стиглих томатів,

– 5 г порошку каррі,

– часник та сіль – за смаком.

Спосіб приготування

Сочевицю треба висипати в сито або друшляк і старанно промити під холодною проточною водою. Після цього перекласти її в каструлю для приготування супу, залити водою і поставити на вогонь.

Відтак перейти до приготування овочевої піджарки. Для неї на олії обсмажити до готовності дрібно нарізані цибулю та моркву (приблизно 5 хвилин).

Стиглі червоні помідори обшпарити окропом, зняти з них шкірку, нарізати невеликими кубиками й разом із томатною пастою додати до цибулі та моркви. Накрити сковороду кришкою і тушкувати ще 10 хвилин.

Як тільки вода в каструлі з сочевицею закипить, треба зібрати на поверхні піну й далі варити до м’якості сочевиці.

Потім перекласти в каструлю піджарку, видавити через прес часник, додати сіль та спеції й подрібнити все до стану пюре за допомогою блендера.

Подавати готовий суп можна з грінками з білого хліба, заправивши сметаною та посипавши подрібненою зеленню.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах