33665
12:19 16.102020

Яблучний пиріг із безе

Цікаве 7841

Інгредієнти:

Тісто

– борошно – 160 г,

– яйце куряче (4 жовтки) – 4 шт.,

– масло вершкове (розм’якшене) – 200 г,

– розпушувач тіста – 1,5 ч. л.

Яблучна начинка

– яблуко – 1 кг,

– цукор – 100 г,

– сік лимонний (0,5 лимона) – 0,5 шт.

Безе

– білок яєчний – 4 шт.,

– цукор – 180 г.

Спосіб приготування

Розм’якшене масло збити з жовтками до однорідної пишної маси. Додати порційно просіяне борошно і замісити м’яке тісто, розділити на дві частини, 1/4 заморозити, а іншу частину просто покласти в холодильник.

Приготуємо начинку, яблука очистимо й дрібно поріжемо або натремо на крупній тертці. Зваримо яблука до стану пюре. Після охолодження викладаємо у форму, куди ми вже виклали тонко розкачане тісто.

Білки збиваємо спочатку на малих обертах, потім на великих, до стійких піків. І тільки тепер можна додавати потроху цукор.

Заморожений шматок тіста натираємо на крупній тертці й засипаємо яблучне пюре (намагаємося робити все швидко, оскільки тісто тане в руках). Зверху укладаємо безе і залишки крихт.

Запікаємо 40 хвилин при 180 градусах. Розрізати наш яблучний пиріг із пісочного тіста можна тільки після повного охолодження.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Курячі гомілки в медово-гірчичному соусі
17:00
Правоохоронці повернули родині полоненого військового майже 3 мільйони гривень, викрадених шахраями
16:19
До порушників митних правил Закарпатською митницею застосовано чималі штрафні санкції
15:55
На Ужгородщині громада встановила хрест
15:33
На Березнянщині від важкої хвороби помер колишній військовослужбовець
15:13
До монастиря на Хустщині підкинули немовля
14:58
На Закарпатті викрито «кримінального авторитета», який організовував незаконні переправлення військовозобов’язаних із установи виконання покарань
14:36
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі в ужгородській лікарні
14:18
На Закарпатті пройшов традиційний забіг виноградниками
14:02
Осіння палітра смаків і традицій: у Великій Доброні відбувся дев’ятий кулінарний майстер-клас Закарпатської гастрономічної майстерні
13:46
Всі новини
Головне