https://rx.ua
33617
10:32 13.102020

Булочки з маком

Цікаве 470

Інгредієнти:

– 500 г борошна,

– 250 мл молока,

– 1 яйце,

– 100 г вершкового масла,

– 3 ст. ложки цукру,

– 10 г ванільного цукру,

– 1 пакетик сухих дріжджів,

– щіпка солі.

для начинки:

– 100 г маку,

– 4 ст. ложки цукру,

– 2 ст. ложки вершкового масла.

для змащування:

– 1 яйце.

Спосіб приготування

Готуємо опару. Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте половину борошна і залиште, поки опара не підніметься.

Окремо вмішайте в опару цукор, розм’якшене вершкове масло, яйце, решту борошна і замісіть тісто. Воно має бути м’яким і податливим. Накрийте тісто серветкою і залиште у теплому місці піднятися на 1 годину.

Поки підходить тісто, приготуйте макову начинку. Мак промийте у теплій воді, засипте його в киплячу воду і доведіть до кипіння. Відкиньте мак на ситечко або марлю і дайте стекти воді.

Отримане тісто трохи вимісіть, розділіть навпіл і розкатайте 2 тонкі пласти. Кожен пласт змастіть розтопленим вершковим маслом. У макову начинку додайте цукор, перемішайте і викладіть на тісто.

Згорніть пласти в рулети, щільно притискаючи кожен шар. Наріжте рулети на шматочки завтовшки приблизно 2-2,5 см. Викладіть їх на змащене вершковим маслом деко. Залиште булочки з маком постояти на 15 хвилин, потім змастіть їх яйцем.

Випікайте булочки з маком у розігрітій до 200°С духовці 20-25 хвилин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне