Наполеон із кукурудзяним борошном
16:43 2.042020

Наполеон із кукурудзяним борошном

Цікаве 702

Інгредієнти

для тіста:

– 200 г пшеничного борошна,

– 150 г кукурудзяного борошна,

– 200 г вершкового масла,

– 1 яйце,

– 1 ст. л. коньяку,

– 75 мл води,

– 1 ч. л. оцту,

– 1 щіпка солі;

для заварного крему:

– 0,5 л молока,

– 4 яєчних жовтків,

– 4 ст. л. цукру,

– 1 ч. л. ванільного цукру,

– 1 ст. л. борошна,

– 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

– 50 мл вершкового масла.

Спосіб приготування

Приготуйте тісто для коржів. Змішайте пшеничне й кукурудзяне борошно, вершкове масло, дрібку солі та 1 яйце. Додайте оцту, коньяку та води. Замісіть пластичне тісто, оберніть його плівкою й покладіть у холодильник на 30 хвилин.

Приготуйте заварний крем. Налийте в сотейник молоко, додайте 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

У мисці змішайте 4 яєчні жовтки та 2 ст. л. цукру. Додайте борошно, кукурудзяний крохмаль і перемішайте до однорідного стану. Влийте трохи гарячого молока й знову перемішайте.

Отриману масу перелийте назад у сотейник і поставте на маленький вогонь. Нагрівайте при постійному перемішуванні. Після того як з’являться перші бульбашки, збільшіть швидкість перемішування крему й варіть ще максимум 40 секунд.

Зніміть крем з вогню і додайте вершкове масло, перемішайте, поки воно повністю не розчиниться та не з’єднається з кремом.

Перелийте крем у миску і накрийте харчовою плівкою, щоб не завітрився.

Дістаньте тісто з холодильника й розділіть на кілька частин. Кожну викладіть на пергамент і розкачайте в тонкий пласт.

За допомогою кулінарного кільця виріжте порційні кружечки просто на пергаменті. Обрізки не видаляйте, а запечіть разом із кружечками. Вони знадобляться для посипання десерту. Можна також приготувати наполеон одним великим шматком.

Покладіть коржі пектися в розігріту до 200°С духовку на 5–7 хвилин, поки вони не підрум’яняться. Повторіть операцію й випечіть тісто, що залишилося. Готові коржі остудіть до кімнатної температури.

Змастіть їх заварним кремом, використовуючи формувальне кільце, яким вирізали тісто.

Відтак зніміть кільце і дайте десерту просочитися протягом кількох годин у холодильнику.

При подачі посипте наполеон крихтою із залишків готового тіста.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне